Alternativ till dejting appar

Alternativ till dejting appar

Alternativ till dejting appar
December 20, 2022

Dejting appar är något som exploderat under senare år. Detta med Tinders globala expansion som startade 2012. Nu har dock många tröttnat på dejting appar och söker något annat. Det finns såklart fördelar med dejting appar, bland annat att de finns med dig hela tiden på din smartphone. Dock kan de också vara en nackdel. Du vill inte ha med dig ditt dejtingliv till exempelvis jobbet.

Fördelar och nackdelar med dejting appar

Någon som spelar in vid för och nackdelar är demografi. Lite äldre personer som inte lika bevandrade inom teknik som yngre generationer tenderar att vilja använda en dator för att hitta en dejt. Dock börjar vi på att titta på dejting appar.

Fördelar

Tittar vi på olika undersökningar så har dejting appar de senaste åren ökat efter lanseringen av Tinder. Fördelen med dejting appar är du snabbt kan inleda en bekantskap på din smartphone. Det är mycket enklare att inleda en konversation på en dejting app som exempelvis Tinder än i det verkliga livet. Om ni matchar så är det bara att starta upp ett samtal. Du kan enkelt ställa ålder, geografi dvs vart personen ska befinna sig samt vilka egenskaper personen i fråga ska ha, exempelvis humor, intelligens, jobb med mera. Då får du ofta upp det du söker på en dejting app.

Du kanske också är intresserad av: Tips och tricks för att dejta över 50 år

Nackdelar

Du har samma problem med dejting appar som på online dejting med falska profiler och foton. Du vet inte säkert med vem du pratar med tills ni ses på riktigt. En annan nackdel som blivit väldigt vanlig bland dejting appar är sexuella anspelningar och skickande av dickpics etc. Vilket har blivit ett stort problem bland dejting appar då kameran sitter på samma ställe appen; din smartphone. Då det är så lätt att lägga upp en profil så finns det många som är uttråkade och bara vill kolla runt. Dina bilder ligger också helt öppet, så dina vänner med mera kan enkelt komma över din profil.

Dejting appar jämfört med online dejting

Dejting appar har både fördelar och nackdelar. Dock har intresset minskat för dem sedan Tinder lanserades 2012. Nu 10 år senare så har online dejting kommit tillbaka starkt. Fördelarna med online dejting sajter är att du inte finns inloggad på din smartphone hela tiden. Ta exempelvis C-date.se så är det ett bra alternativ till lite mer seriös dejting med många svenska profiler och är en av de största och ledande sajterna i Europa. För dem som bara vill träffas för sex i Sverige finns exempelvis Hittakk.com som ett alternativ till dejting appar.

Online dejting har större kontroll än dejting appar

Den stora fördelen med online dejting, både seriösa sajter och sex dejting sajter är att de har en högre grad av anonymitet. Du kan exempelvis pixla dina bilder och låta besökare på din profil be om åtkomst till dina bilder. Dessutom har de all funktionalitet som dejting apparna har. Då de ligger online har de även större säkerhet samt att du kan dejta på dina villkor när du har tid. Då dejting appar ofta gör inställningen till ditt närområde missar du exempelvis att dejta någon från ett annat land. Det är något som är viktigt för många människor, speciellt i dagens globala samhälle.

Slutsats om dejting appar

Sedan Tider lanserades 2012 växte dejting via smartphones exceptionellt och nya dejting appar lanserades hela tiden. Dock har mycket hänt på 10 år, speciellt hur vi dejtar inom Sverige. Online dejting sidor har funnits längre än dejting appar och de fortsätter att växa i medlemsantal. Dejting appar kommer fortfarande finnas finnas kvar, men de används inte längre i samma utsträckning som när de lanserades. Online nät dejting har dock fortsatt sin positiva utveckling. Så de kommer i framtiden utgöra ett komplement till varandra.

Skriv ett svar

Jag godkänner användarvillkoren